You just have to cook this recipe...

Roberta's Amaretto Cheesecake
 
Crust:
2 cups crushed graham crackers  (in Germany:  eine packung vollkorn butterkeks)
1 teas cinammon (opt)               (1 tee Zimt)
3 T ground almonds                   (3 Essl gemahlene Mandeln)
1/4 c melted butter                   (70 grams butter..geschmolzen)
Mix all ingredients together (if too dry add a bit of water until it starts to hold together) and press into and up the sides of a springform pan.
(alles zusammen mischen (wenn zu trocken gib etwas wassser dazu bis die masse etwas zusammen hält) und in ein springform pressen.
 
Batter  (Teig)
 
4- 8 oz packages of cream cheese   (4 (a 200 gram) packungen Philadelphia käse (oder andere doppelrahm käse)
4 eggs                                        (4 eier)
1 c sugar                                     (1 tasse zucker...1/4 liter wir "messen" also ist das ungefähr eine normalen messbecher)                 
                                                    
4 T amaretto                                (4 esslöffel Amaretto)
1 c sour cream                              (1 becher (200g) schmand)
(I use a kitchen machine (Moulinex food processor) to do this...ich benutze ein Küchen machine um zu mischen)
Mix everything together (if doing this by hand then mix sugar and cheese together , then add eggs one at a time and then the sour cream and amaretto last) 
(Alles zusammen mischen...käse und zucker, dann die eier nacheinander, dann schmand und zuletzt das amaretto.
 
Pour the batter into the crust and Bake at 325 degrees for 45 Min Take out of oven when middle is almost completely set and let rest while whisking topping together.
 
(giess den Teig in den Boden und in ein vorgeheitzte 170 grad ofen schieben.  45 min backen.  Wenn fast fest (kann noch ein bischen wackeln in der mitte)  nimm von Backofen und lass ruhen während die topping zusammen gemischt wird)
 
 
Topping:
whisk 2 cups sour cream with 1/4 c sugar and carefully pour onto cheese cake.  Then back in the oven for 10 min.
(2 Becher Schmand mit 4 Esslöffel zucker zusammen mischen und vorsichtig auf den Kuchen giessen. nochmal 10 minuten Backen)
 
Let the cake cool, cover with plastic wrap and set in the refrigerator over nicht
Kuchen kühlen lassen, mit plasticfolie bedecken und im Kühlschrank übernacht ruhen lassen.
 
GUTEN APPETIT!!




Lime tree in Aub, 1000 years old

Dance as though no one is watching you. Love as though you have never been hurt before. Sing as though no one can hear you. Live as though heaven is on earth.
Souza